06.05.2021

Кондиціонери: як економити електроенергію

Кондиціонер використовується для створення комфортного мікроклімату в приміщенні, але часто користувачі не бажають включати його зайвий раз, так як не хочуть переплачувати за електроенергію. Відомо що кліматичні системи при правильно монтажі і підборі можуть допомогти заощадити на електриці. При такому розкладі придбання швидко окупиться, оскільки воно буде підтримувати ідеальну температуру в приміщенні.

Як заощадити на споживанні енергії?

Кондиціонер – річ не дешева. Через це багатьох цікавить питання: як економити електроенергію? Все просто! Необхідно щомісяця перевіряти систему фільтрації і очищати її. Саме через забився фільтра кліматична техніка працює подвійно, намагаючись домогтися необхідного температурного показника. Через це обладнання швидше зношується, а електроенергія споживається в кілька разів більше.

Ще при підборі кліматичного обладнання рекомендується вибирати економічні моделі, які оберігають навколишнє середовище і використовують мінімум світла. Іноді вони коштують дорожче класичних варіантів, але важливо пам’ятати, що в майбутньому вийде добре заощадити на електриці.

Про роботу термостата

Важливо, щоб термостат функціонував повноцінно. Тоді він зможе дійти до зниження споживання енергії і дозволить заощадити. Фахівці рекомендують встановлювати категорію 78 градусів. Вийде домогтися оптимального значення температури на вулиці, в приміщенні і заощадити приблизно 10-20%.

Переваги індивідуальної настройки кондиціонера

Власники часто встановлюють рекомендовані параметри, через що виявляються незадоволені температурою або постійною роботою кондиціонера. Краще викликати майстра або самостійно провести індивідуальну настройку.

переваги:

  • якісний кліматичний контроль;
  • грамотне налаштування;
  • раціональне споживання ресурсів.

Також рекомендується підключити автоматичне відключення системи кондиціонування. техніка буде працювати, тільки коли користувач знаходиться в приміщенні.