27.08.2019

Як правильно налаштувати кондиціонер щоб не захворіти влітку?

Сучасний кондиціонер дозволяє створити в квартирі, будинку або в офісі оптимальний мікроклімат. У літній сезон спліт-системи дозволяють зафіксувати температуру близько + 16-19 градусів. Наприклад, віконні моделі здатні опустити температуру повітря до + 14-16 градусів. У такій кліматичній техніці, крім регулювання температури охолодження, додатково є можливість відрегулювати інтенсивність охолодження, тому важливо знати як правильно налаштувати кондиціонер.

Головна помилка новачків, які тільки купили сучасну кліматичну техніку – використання її на повну потужність. Навіть якщо за вікном зберігається температура +30 градусів або більше, не варто створювати в приміщенні різкий перепад, який моментально відчувається в порівнянні з іншими кімнатами. Це призводить до застудних захворювань.

Як налаштувати кондиціонер влітку?

Налаштування кондиціонерів повинне бути продуманим. Не рекомендується обирати робочі режими, в результаті яких погода в домі і за вікном буде відрізнятися, як зима від літа. Різниця температурних показників повинна варіюватися в межах 4-5 градусів, не більше.

як налаштувати кондиціонерЯкщо за вікном термометр показує +29 градусів, не варто виставляти температуру кондиціонера +16 градусів. Оптимальний показник – це +24 градуси. Також, не варто включати спліт-систему на охолодження кімнати, якщо за вікном прохолодно. Таким чином, якщо температура за вікном не перевищує позначку в +12 градусів, раціонально скористатися повітряним опаленням, а не охолодженням.

Економні користувачі, навпаки, включають кліматичну техніку на мінімальну потужність, щоб заощадити електроенергію. Однак більшість сучасних систем з самого початку запрограмовані на економію електричної енергії, незалежно від встановленої потужності. В результаті, користувач економить тільки на одному – на власному комфорті.

Важливі правила експлуатації кондиціонера в літній сезон

Система кондиціонування – досить проста і зрозуміла, якщо з нею попередньо розібратися. Відзначають кілька правил, які слід враховувати кожному користувачеві:

  1. Налаштувати процес кондиціонування повітря необхідно таким чином, щоб потоки йшли в стелю і не потрапляли прямо на сидячу людину.
  2. Не рекомендується розташовуватися в безпосередній близькості до кліматичної техніки. Користувач не повинен відчувати ніяких подувів прохолоди – тільки комфортна температура.
  3. Незважаючи на наявність кондиціонера в кімнаті, важливо регулярно провітрювати дане приміщення, так як техніка просто ганяє повітря по всьому будинку, охолоджуючи його. Відсутність свіжого повітря збільшує ризик появи ГРЗ.
  4. Регулярне чищення і своєчасний ремонт. При тривалій експлуатації техніки, необхідно подбати про постійне чищення системи фільтрів.

Виконати налаштування температурних режимів за умови, що техніка справна, може будь-який користувач без допомоги майстра. Скориставшись вищевказаними порадами, можна створити в приміщенні ідеальний мікроклімат навіть у літній період.