23.08.2019

Функції та режими кондиціонерів, про які варто знати

Кондиціонери – сучасна кліматична техніка, за допомогою якої вдається створити комфортний мікроклімат в будь-якому з приміщень. Така спліт-система допомагає охолодити повітря, використовується в якості додаткової системи повітряного опалення, працює в режимі осушення повітря при високих показниках вологості та інше.

Сучасна техніка має величезну кількість допоміжних функцій, крім двох стандартних – нагрівання та охолодження. Правильне налаштування всієї системи сприяє тому, що користувач зможе домогтися оптимальної температури, незалежно від сезону за вікном.

Налаштування робочого режиму кондиціонерів

Використовуючи пульт для кондиціонера, користувач може з легкістю регулювати роботу кліматичної техніки на певній відстані. Сучасна система кондиціонування відрізняється наступним функціональним набором:

  1. Auto – це не автоматична робота системи. Йдеться про обертання лопатей техніки. Обравши даний режим, вентилятор самостійно виконає налаштування обертів, враховуючи заздалегідь встановлений температурний режим.
  2. Low – повільне обертання лопатей. Це відмінний режим за умови, якщо в приміщенні перебувають люди. В результаті кондиціонування повітря здійснюється непомітно для оточуючих.
  3. Medium – робота системи здійснюється на середній швидкості. Температура змінюється поступово, але відчутно для користувача.
  4. High або Turbo – потужне обертання валу. На високій швидкості спліт-система працює шумно, моментально нагріваючи або охолоджуючи потоки повітря в кімнаті. При активації даного режиму не рекомендовано, щоб в приміщенні знаходилися люди або тварини.

функції кондиціонерівНа пульті управління швидкість роботи вентилятора вказана у вигляді відповідної шкали. У деяких сучасних моделях збоку екрану можна побачити точну швидкість, а на дисплеї – вказаний курсор навпроти активованого робочого режиму.

Корисні функції кондиціонерів

Налаштування кондиціонерів має на увазі вибір оптимального робочого режиму з урахуванням особливостей конкретного приміщення.
Однією з найпоширеніших і найбільш корисних є функція Dry – кондиціонер позбавляється від зайвої вологи в кімнаті, очищаючи повітря і запобігаючи утворенню грибка.

Принцип роботи даної функції:

  • Користувач натискає на відповідну кнопку на пульті управління.
  • Техніка активно поглинає зайву вологу, осушуючи повітря.
  • Система працює протягом 10 хвилин, а наступні 5 хвилин – відпочиває.
  • Активізується турбовентиляція, яка працює протягом 2-х хвилин.

Функція Swing відповідає за моментальне регулювання жалюзі. В результаті користувач може самостійно налаштувати потоки повітря, що надходять в приміщення. Заслінки змінюють своє становище, а всі дії з жалюзі автоматично відображаються на дисплеї.

Регулярне чищення системи фільтрів і своєчасний ремонт кліматичної техніки дозволяє їй функціонувати протягом тривалого часу. Це сприяє активації всіх робочих режимів, запропонованих компанією-виробником.